onsdag 12. august 2009

Dag 2 - Svinesund!

SØNDAG 5. JULI

Vi våknet til et telt fyllt av mygg. Herlig. Det var litt vanskelig å få myggen ut, så det ble til at vi måtte pakke sammen teltet med myggen inni. Så kjørte vi en liten halvtime fra Larvik til Sandefjord hvor det ble knekkebrødfrokost på kaien mens vi venten på ferjen som skulle ta oss over til Strömstad.



Da vi kom i land i Strömstad klarte vi ikke å motstå fristelsen. Vi måtte følge etter bilkøen som kjørte nordover. Mot Svinesund. Godisfabrikken. Tobakksfabrikken. Kjøttland. Harryland..
Det var lang kø for å komme inn til Svinesund shoppingområde, og like lang kø for å komme ut! Butikkene var fyllt av nordmenn iført grilldress, crocs og røyk bak øret. Handlevognene med topp var fulle av kjøtt, snop, øl og røyk. Og køene til kassen var milelange. Det var en opplevelse å få det med seg, men blikket mitt sier vel det meste om hva vi mente om dette stedet...




Vi rotet bort noen timer i Svinesund, så vi kom oss ikke helt til Malmö som vi hadde tenkt. Derimot endte vi opp i Varberg, en koselig liten by litt sør for Göteborg. Vi hadde et stopp i Göteborg også, og inntok en aldeles nydelig middag på Hard Rock Café! Bra start på turen! ;-)
Da vi kom til hotellet i Varberg, fikk vi oss en herlig dusj. Kvelden tilbrakte vi med å smøre oss inn med diverse kremer og kose oss med alt det gode vi kjøpte i Svinesund! Hotellet lå forresten like ved jernbanelinjen, og vi ble vekket hver time av svære godstog..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar